2014. október 25., szombat

Sport szelet

Egy kedves barátomtól kaptam ezt a receptet. :D
Hozzávalók:
  • 0,5 kg darált keksz
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg cukor 
  • ízlés szerint rum (2 ek.)
Csokimázhoz:
  • 1 tábla étcsoki
  • kevés tej (épp hogy elfedje a csokit)
  • fél teavaj (50g)
Elkészítés:
A tejet és a cukort beleöntjük egy tálba és addig melegítjük amíg a cukor el nem olvad(közbe kevergetjük). Ez után a margarint beledaraboljuk, miután a margarin is elolvadt beleteszünk a kakaóport és a rumot. Utána folyamatosan adagolva a darált kekszet ( keverjük közben hogy ne legyen csomós) a végére egy igen sűrű tésztát kell kapnunk. Amit egy tálba kiteszünk és kézzel elegyengetjük. 
A csokit kockára törjük és egy kis tálba tesszük a vajjal és a tejjel és a legmagasabb hőfokon 1-1.5 percre betesszük a mikróba majd összekeverjük a mázat és ráöntjük a tészta tetejére. Pár órára a hűtőbe vagy egy hideg helyre. Miután a csoki megdermedt a tetején, fogyasztjuk.



Bármi kérdés van: kiss.zsofi@aol.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése