- 5 db narancs
- kb. 18 babapiskóta
- 2 db banán
- 25 dkg túró
- 300 g joghurt
- 6 ek. porcukor
- 250 ml tejszín
- 1 cs. vaníliás cukor
- 20 g zselatinpor
- 100 ml forró víz
A narancsokat meghámozzuk, 1cm vastag karikákra vágjuk. Folpakkal kibélelünk egy tálat (kb. 2,5l) majd az alját és az oldalát kirakjuk narancsokkal.
A tejszínt felverjük (jó kemény habbá) . Vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 ek. cukorral és óvatosan összeöntjük a felvert tejszínnel.
A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós tejszínes masszával.
A piskótákat 1 narancs kifacsart levében megmártjuk, a túrós massza 1/3-át óvatosan ráöntjük a narancskarikákra, erre rárakjuk a mártott babapiskótákat, hogy szépen befedje, banánszeletekkel borítjuk, majd ezt megismételjük még egyszer. Az utolsó harmad túrós masszát áztatott babapiskótával rakjuk ki (ami majd a süti alja lesz). Lezárjuk folkakkal és minimum 5 órára a hűtőszekrénybe rakjuk. Ha alaposan lehűlt tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpakokat.
Bármi kérdés van: kiss.zsofi@aol.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése