2014. október 23., csütörtök

Narancsos torta (sütés nélkül)

Hozzávalók: 

  • 5 db narancs
  • kb. 18 babapiskóta
  • 2 db banán
Töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 300 g joghurt
  • 6 ek. porcukor 
  • 250 ml tejszín
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 g zselatinpor 
  • 100 ml forró víz
Elkészítés:
A narancsokat meghámozzuk, 1cm vastag karikákra vágjuk. Folpakkal kibélelünk egy tálat (kb. 2,5l) majd az alját és az oldalát kirakjuk narancsokkal.

A tejszínt felverjük (jó kemény habbá) . Vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 ek. cukorral és óvatosan összeöntjük a felvert tejszínnel.

A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós tejszínes masszával.

A piskótákat 1 narancs kifacsart levében megmártjuk,  a túrós massza 1/3-át óvatosan ráöntjük a narancskarikákra, erre rárakjuk a mártott babapiskótákat, hogy szépen befedje, banánszeletekkel borítjuk, majd ezt megismételjük még egyszer. Az utolsó harmad túrós masszát áztatott babapiskótával rakjuk ki (ami majd a süti alja lesz). Lezárjuk folkakkal és minimum 5 órára a hűtőszekrénybe rakjuk. Ha alaposan lehűlt tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpakokat.

TIPP: nagyon finom főleg ebéd után érdesem kipróbálni.

Bármi kérdés van: kiss.zsofi@aol.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése